Den nya bibeln för alla hemmahantverkare

Att lägga trägolv, bygga altan och tapetsera på egen hand har förmodligen aldrig varit enklare. I boken ”Hemmafixarbibeln” guidar Sveriges främsta gör-det-själv-experter dig igenom små och stora projekt som du kan göra själv. Boken innehåller massor av inspirerande fotografier och instruktioner och kan användas som ett uppslagsverk för de mesta inom hemmafixande. Helt klart läsvärd för den som gillar att fixa och dona.

Hemmafixarbibeln kan ses som ett komplement till din verktygslåda. Oavsett om du bor i en lägenhet, stor villa eller i stuga kan du hitta många praktiska bygg- och renoveringstips i den. Det som framförallt gör boken bra är att den är väldigt lätt att hitta i. Innehållsförteckningen är tydlig och logisk, vilket innebär att man inte behöver bläddra ihjäl sig för att hitta det man söker.

Varje projekt som beskrivs i boken har dessutom en verktygs- och materialguide. Den ger dig all information du behöver för att projektet du jobbar med ska bli riktigt bra. Byggmomenten beskrivs steg för steg, vilket gör arbetet överskådligt. Det pedagogiska upplägget och indelningen i steg gör också att alla bygginstruktioner kan följas utan problem. Boken passar därför både den totala nybörjaren och den som redan har vanan inne. Den erfarna byggaren kan hoppa över vissa steg medan novisen kan läsa sig till värdefull bakgrundsinformation som kan vara bra att känna till innan projektet drar igång. 

Författarna till boken är några av Sveriges främsta experter inom hemmafixande. Snickaren och programledaren Martin Timell under många år fungerat som Sveriges stora hemmafixargud. Mest känd är han från programmet Äntligen hemma, som blev startskottet för den gör-det-själv-boom som aldrig varit starkare än den är idag. Martin Timells idéer och tillvägagångssätt har inspirerat många tv-tittare genom åren. Varför anlita hantverkare när du kan göra det själv? Som medförfattare till boken hittar vi också Karin Hedin Röös och Daniel Röös, som båda är erfarna hemmafixare från Äntligen hemma. WMP Balkong som också är kända från TV tycker även dem att det är viktigt med dokumentation vare sig man renoverar själv eller inte. Därför förs alltid journal genom hela arbetet som sedan avslutas med en skriftlig redogörelse över jobbet. Detta är bra för att redogöra för nästa person som skall göra ett arbete.

Boken kom ut år 2013 och finns hos Norstedts. Den som letar efter en praktisk och matnyttig bok som kommer vara användbar i många år framåt ska absolut köpa Hemmafixarbibeln. För att läsa mer om boken, författarna eller köpa boken kan du klicka här: http://www.norstedts.se/bocker/utgiven/2013/Var/timell_martin-hemmafixarbibeln-kartonnage/